Tuesday, 24 November 2015

Kos Sara Diri

Hari ni serious sedih. Baru nak sedih kan. Yela bile tengok website KTM Komuter, check new fare for KTM Komuter. Ya Ampunnn. Banyak giler naik weh. Sebelum ni spend dlm 100 lebih, skrg dh jadi 200 lebih. Bapak mahal giler. Amende tah.

Serious aku tak paham. Kalau increase fare tu is equal to korang nye service, boleh la faham. Ni dah la slow, tersekat2, suka2 hati nak masalah operasi ape la. Dah la kos hidup makin mahal. Semua benda mahal kat Malaysia ni. Gaji pon tahap tu je. Tak de naik2 pun.

Sumpah sedih skrg ni. Kos hidup naik tak setara dengan pendapatan rakyat. Kalau service mahal2 mcm ni, ade ke perubahan dkt KTM tu. Bosan dah aku dengan semua ni. Kalau duit kami ni di gunakan untuk kebajikan rakyat takpela. kalau digunakan utk sebaliknya, maka aku tk redha. pandai2 la nnt kt sana.

Emosi.

Tuesday, 10 November 2015

Krabi With Family

Assalamualaikum semua.

Harini I nak share sikit pengalaman holiday dengan family. Sebenarnya lama dah pergi Krabi ni. Takde mase nak bercerita. So disebabkan agak dah lama juga, so ingat2 lupa la juga cerita kat Krabi ni. Hehe

My family and I choose Air Asia until perjalanan pergi dan balik ke Krabi. Masa pergi tu, flight kami pukul 7 pagi. Pukul 5 pagi dah bertapak dekat KLIA2 okay. Mengantuk ya ampun. Haha. Yela I mana la biasa nak bangun awal pagi semata nak holiday. Nasib tau nak pergi Krabi. Wiwiwi. 

Cotton Candy. A must photo I guess kalau duduk tepi tingkap :D


Kami pergi 4 hari 3 malam. Di Krabi kami memilih untuk tinggal di  Sunda Resort. Korang boleh try search Sunda Resort ni. Mana la tahu berkenan di hati. Bilik kat sini boleh la tahan cantik  and pekerja pun ramai Muslim. Kalau Azan pon boleh dengar jugak sampai ke resort. 

Contoh bilik iolls tidur. 
Kolam renang yang ni dalam. Iolls takut >.<

Kalau pergi Krabi ni, of course la pantai yang jadi tarikan. Betul tak. Subhanallah. Cantik sangat sangat sangat sangat sangat. Haaaaa. Lawa nye ya ampun. Betul2 tenang je tengok air laut yang biru. Yang tak tenang nye, 'sotong' bertebaran. Hihi. 

Kami ambil pakej Phranang Cave, Chicken Island, Tup Island and Poda Island. Semua pun cantik. Chicken Island paling cantik kot sebab boleh snorkelling and tengok ikan. Lawanyaaaa. 3D sangat. Tapi ada orang cakap Phi Phi Island lagi cantik. Takpe la. Next time boleh pergi lagi (kalau ada duit :P)

Jom la layan sekeping dua gambar2 tanpa caption sepanjang di Krabi.













Okay. Cukup la tu. Gambar yang lain simpan jadi rahsia. hehe. Okay rindu pulak nak travel lagi tapi kewangan belum mencukupi. Bila la nak kaya ni ek. Seronok tengok orang ade rezeki lebih travel sana sini. Insyaallah ada rezeki, moga2 dapat la jalan2 lagi melawat tempat org. Bye..

Skincare Product : COSRX

Hi. Assalamualaikum semua. Last few weeks, I have interested with this particular products. It's Cosrx. I dah follow twitter Iman...