Monday, 26 March 2018

Keputusan PAC PTD M41 2018

Hi Assalamualaikum semua.

It's been a while. Last March, I attended PAC PTD M41. Ni kali kedua attend PAC, and the first time was in 2016. Huhu. Never ending story apply for PTD ni. 

Anyway, the format is a little bit different compared to last time I attend masa 2016. Masa 2016 tu, PAC dijalankan selama 2 hari. Tapi tahun ni sehari je. Memang satu pengalaman baru and nervous sangat especially masa nak dapat topik untuk Public Speaking and Pengucapan Awam. Nervous lepas jawab essay pun tak habis lagi, dah kena cari point untuk PS/PA pulak. Anyhow, it's a good experience to prepare us untuk give the best within the short period of time. Insyallah, I believe God is helping us too. I can see that untuk topik2 yang kita dapat tu, semua orang ada idea tersendiri untuk deliver their speech. Alhamdulillah. 

Untuk group discussion pun I can see that we are helping each other. Tengok kawan kawan yang belum ada peluang untuk bercakap tu, kita bagi peluang untuk mereka lontarkan idea mereka pulak. And my team was awesome sangat, I would say. And this year, ada LDK untuk PAC kali ini. Something new for me, sebab masa 2016 takda pun LDK. I'm not sure pulak masa 2017.


Alhamdulillah, today the result for PAC PTD M41 already out. And guess what? 




ALHAMDULILLAH!!!

Lepas lagi PAC untuk my 2nd try. 2 kali try PAC, 2 kali lepas sampai IV stage. Hopefully, ada lah rezeki untuk diriku tahun ni. Ya Allah. Please ease my journey. I really2 want this so badly. Please pray for me everyone. May Allah bless all of us. Congrats untuk semua yang lepas PAC ni. Goodluck and all the best. See ya!

Salam....




Skincare Product : COSRX

Hi. Assalamualaikum semua. Last few weeks, I have interested with this particular products. It's Cosrx. I dah follow twitter Iman...